Składniki serwowanych potraw:
Zupy:
1. Zupa szczawiowa z jajkiem.wywar warzywno-mięsny, szczaw, ziemniaki, marchewka, śmietana (z mleka), mąka z pszenicy,
jaja przyprawy (w tym gorczyca i seler)
2. Rosół domowy z kury, z makaronem
mięso drobiowe, marchew, pietruszka, seler, cebula, przyprawy (sól, pieprz czarny, seler, gorczyca, koperek).
Makaron (mąka z pszenicy, masa jajowa)
3. Zupa pomidorowa z makaronem.
wywar warzywno-mięsny, koncentrat pomidorowy, cebula, śmietana (z mleka), marchew, mąka z pszenicy,
przyprawy (w tym gorczyca i seler),
makaron mąka z pszenicy, masa jajowa).
4. Zupa ogórkowa zabielana.
wywar warzywno-mięsny, ogórki, ziemniaki, marchew, śmietana (z mleka), mąka z pszenicy, przyprawy
(w tym gorczyca i seler).
5. Barszcz ukraiński.
wywar warzywno-mięsny, buraki, ziemniaki, fasola biała, fasolka czerwona, pieczarki marchew, mąka
(z pszenicy), śmietana (z mleka), przyprawy (w tym gorczyca i seler).
6. Żurek z kiełbasą i jajkiem.
wywar warzywno-mięsny (mięso wieprzowe, marchew, cebula, pietruszka, seler, gorczyca); zakwas (mąka
pszenna razowa) Kiełbasa (białko sojowe, gorczyca). jajka, śmietana (z mleka) przyprawy (czosnek, sól, ziele
angielskie, pieprz czarny, liście laurowe).
7. Zupa pieczarkowa.
wywar warzywno mięsny (mięso wieprzowe, marchew, seler,) pieczarki, ziemniaki, śmietana (z mleka), przyprawy
(sól, pieprz czarny, seler, gorczyca, koperek)
8. Zupa grochowa na wędzonce.
wywar warzywno-mięsny (wędzone kości wieprzowe, marchew, cebula, pietruszka, seler, sól, pieprz), groch
łuskany, ziemniaki, mąka z pszenicy, olej, kiełbasa (białko sojowe, gorczyca).
9. Zupa fasolowa
wywar warzywno-mięsny, fasola, ziemniaki, przyprawy (w tym seler i gorczyca), mąka z pszenicy.
10. Zupa Krupnik z kaszą jęczmienną.
wywar warzywno- mięsny, kasza jęczmienna, ziemniaki, marchew, śmietana (z mleka), przyprawy (w tym
gorczyca i seler).
11. Zupa jarzynowa zabielana.
wywar warzywno-mięsny, ziemniaki, marchew, kalafior, fasolka szparagowa, brukselka, kapusta biała, pomidory,
śmietana (z mleka), mąka z pszenicy, przyprawy (w tym gorczyca i seler).
Dania:
1. Kotlet Schabowyschab wieprzowy, jaja, bułka tarta (pszenica), olej, przyprawy (w tym gorczyca i seler).
2. Kotlet Mielony
łopatka wieprzowa, cebula, olej, jaja, bułka tarta (mąka z pszenicy), przyprawy (w tym seler i gorczyca).
3. Filet z piersi kurczaka panierowany,
filet z piersi kurczaka, bułka tarta (pszenica), olej, przyprawy (w tym seler i gorczyca).
4. Wątróbka z kurczaka,
wątroba drobiowa, cebula, mąka z pszenicy, olej, sól, pieprz czarny
5. Kotlet pożarski,
mięso drobiowe, mleko, mąka z pszenicy, przyprawy.
6. Filet z Ryby panierowany,
ryba Dorsz/Miruna/Morszczuk, bułka tarta (z pszenicy), jaja, przyprawy (w tym gorczyca i seler).
7. Schabowy „Szwajcar”,
schab, ser żółty (mleko), szynka gotowana, jaja, bułka tarta (pszenica), olej, przyprawy (w tym seler i gorczyca).
8. Domowe pierogi z mięsem,
mięso wieprzowe, mąka z pszenicy, jaja, sól, pieprz czarny, gorczyca
9. Domowe pierogi ruskie,
mąka z pszenicy, jaja, ser biały (z mleka), ziemniaki, pieprz czarny, sól. Śmietana (z mleka).
10. Polędwiczki z kurczaka panierowane,
mięso drobiowe, olej, bułka tarta (pszenica), jajka, przyprawy (w tym gorczyca i seler).
11. Gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym,
mięso wieprzowe, kapusta biała, ryż, koncentrat pomidorowy, cebula, olej, mąka (z pszenicy), śmietana (z
mleka), przyprawy (w tym gorczyca i seler).
12. Stek z cebulką,
mięso wieprzowe, cebula, olej, przyprawy(sól, pieprz czarny, seler, gorczyca, czosnek), jaja, mąka z pszenicy.
13. Pieczone udko kurczaka,
mięso drobiowe, olej, przyprawy(sól, papryka, pieprz czarny, czosnek, seler).
14. Schab po chłopsku (z boczkiem, cebulą, ogórkiem)
schab, boczek wędzony, ogórek kiszony, cebula, mąka (z pszenicy) , olej, przyprawy (w tym gorczyca i seler)
15. Kieszonki z piersi kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą,
filet z piersi kurczaka, mozzarella (z mleka), suszone pomidory, olej, przyprawy (w tym gorczyca i seler).
16. Gulasz węgierski,
mięso wieprzowe, cebula, olej, przyprawy (w tym gorczyca i seler), mąka z pszenicy, koncentrat pomidorowy.
17. Makaron Penne z kurczakiem i szpinakiem w sosie śmietanowym.
makaron (pszenica, jaja), filet z piersi kurczaka, szpinak, olej, mąka (z pszenicy), śmietana (z mleka), przyprawy
(w tym gorczyca i seler
18. Sztuka mięsa z sosem chrzanowym,
mięso wieprzowe, olej, przyprawy (w tym gorczyca i seler), chrzan (mleko w proszku, śmietanka z mleka), mąka
z pszenicy
19. Ryba po grecku (filety z Ryby z sosem greckim i warzywami),
filety z dorsza/morszczuka/miruny/mintaja (ryba), mąka z pszenicy, jaja, olej, przyprawy (sól, pieprz), sos grecki
(marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, musztarda (gorczyca), mąka z pszenicy, koncentrat pomidorowy).
20. Szaszłyk z kurczaka
(pierś z kurczaka, pieczarka, papryka, boczek wędzony, cebula), filet z piersi kurczaka, wędzony boczek,
papryka czerwona, cebula, mąka z pszenicy, olej rzepakowy, przyprawy (w tym gorczyca i seler)
21. Filet w płatkach
filet z kurczaka, mąka z pszenicy, jajko, mleko, sól, pieprz czarny, olej rzepakowy, płatki kukurydziane Corn Flakes (cukier, sól,
glukoza, cukier brązowy, syrop cukru inwertowanego melasa cukru trzcinowego, regulator kwasowości
– fosforan sodu, substancje wzbogacające:witaminy (niacyna B3, kwas foliowy B9, kwas pantotenowy B5,
ryboflawina B2, witamina B6. Może zawierać: orzechy
22. Kotlet de’volaille
filet z kurczaka, jajko, bułka tarta (pszenica), masło, żółty ser (z mleka)
23. Flaki wołowe:
flak wołowy, wywar warzywny, sól, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zasmażka
(mąka pszenna, olej rzepakowy. Może zawierać: gluten, seler, gorczycę.
24. Placek po węgiersku z mięsnym sosem
mięso z łopatki wieprzowej, woda, mąka pszenna, cebula, czosnek, majeranek, bazylia, liść laurowy, pieprz
czarny, sól. Placek ziemniaczany – ziemniaki, cebula, olej roślinny rzepakowy, słonecznikowy
(w zmiennych porcjach), modyfikowana skrobia ryżowa, sól
25. Placki ziemniaczane
ziemniaki, cebula, olej roślinny rzepakowy, słonecznikowy (w zmiennych porcjach), modyfikowana skrobia
ryżowa, sól
Dodatki:
1. Pieczywo pszenno-żytniemąka pszenna, zakwas żytni (mąka żytnia, woda), woda, drożdże, ekstrakt słodu jęczmiennego,
mąka żytnia, sól, gluten pszenny, środek do przetwarzania mąki, kwasek askorbinowy.
Może zawierać – orzechy, jaja, sole, nasiona sezamu, mleko, owies
2. Sos czosnkowy Fanex 950 g
olej rzepakowy, woda, cukier, musztarda (woda, gorczyca. ocet spirytusowy. cukier. sól), ocet spirytusowy,
mleko w proszku odtłuszczone, sól, ekstrakt czosnku i czosnek granulowany, skrobia modyfikowana,
Guma ksantanowa (e 415), Benzoesan sodu (e 211) , Sorbinian potasu (e 202), Kwas cytrynowy (e 330),
aromat naturalny, karoteny (E 160), Sól wapniowo-disodowa edta (e 385).
3. Ketchup Fanex 950 g
woda, koncentrat pomidorowy, cukier, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, przyprawy, sól,
Guma guar (e 412), Guma ksantanowa (e 415), sorbinian potasu (e 202), aromat naturalny.
4. Sos meksykański - Fanex
koncentrat pomidorowy, woda, papryka, cukier, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól),
ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, sól, mieszanka przypraw, substancje zagęszczające
(guma guar, guma ksantanowa), substancja konserwująca (sorbinan potasu), regulator kwasowości
(kwasek cytrynowy). Zawiera mleko, gorczycę.
5. Buraczki zasmażane
buraki ćwikłowe, cebula, olej rzepakowy, cukier, woda, ocet spirytusowy mąka pszenna, sól, pieprz, liść laurowy
Surówki-
producent Matyjaszczyk:
1. Colesławkapusta biała, majonez (olej rzepakowy, woda, żółtko jaj, musztarda – zawiera gorczycę, ocet spirytusowy,
chrzan tarty, marchew, cukier, sól, kwasek cytrynowy - regulator kwasowości
2. Marchewka z chrzanem
marchew, chrzan (tarty korzeń chrzanu, woda, ocet, cukier, sól), majonez (olej rzepakowy, żółtko jaj,
musztarda – zawiera gorczycę, ocet spirytusowy), sól, cukier
3. Porowa
kapusta biała, majonez (olej rzepakowy, żółtko jaj, musztarda – zawiera gorczycę, ocet spirytusowy), por, cukier,
sól, pieprz czarny, kwasek cytrynowy - regulator kwasowości.
4. 4 pory roku
Kapusta biała, jabłka ogórki kwaszone, papryka, cebula, marchew, sos (cukier, olej, woda, ocet), sól
5. Z czerwonych buraków
czerwone buraki gotowane, cebula, papryka, cukier, ocet spirytusowy, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny
6. Z kwaszonej kapusty
kapusta kwaszona, olej, cebula, marchew, cukier, pieprz biały
7. Z czerwonej kapusty
kapusta czerwona, cukier, woda, ocet spirytusowy, jabłka, cebula, olej roślinny, sól, pieprz.